PER A L'EMPEDRAT:
250g de carn de la caldera a daus petits (galta, morro i llengua)
500g de mongetes del Ganxet o fesolets de Santa Pau cuits
1 tomàquet ferm, vermell i dolç
mig pebrot vermell
mitja ceba tendra petita
PER A L'AMANIMENT:
1dl d'oli d'oliva verge extra (1 got petit)
0,3dl de bon vinagre de Xerès (la tercera part del got petit)
pebre vermell fumat picant i sal
Pela la ceba i el tomàquet i fes-los a daus petits junt amb el pebrot
Escalfa lleugera i suaument la carn de la caldera amb els llegums amb unes gotes d'oli
Mescla i bat l'oli amb el vinagre, el pebre fumat i sal.
Mescla les hortalisses amb els fesols i la carn de la caldera.
Amaneix l'empedrat amb la vinagreta i serveix-lo tebi.
També el podem fer a base d'altres tipus de carn: pernil cuit, botifarra negra, etc.