Plat ple de rovellons frescos petits. Escamarlans frescos de Blanes


Amanida Tèbia Confitada de Favetes Baby, Escamarlans i Rovellons de Botó



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'AMANIDA:
2 potets de favetes baby en oli
250g de rovellons de botó frescos
20 escamarlans mitjans

PER A L'AMANIMENT:
1 gra d'all
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
pebre negre i sal

Procediment:

Escorre les favetes de l'oli de conserva.
Fes un tall al centre de l'all, sense pelar-lo, i confita'l en l'oli 15min a foc molt baix. Descarta'l.
Neteja els rovellons amb un fil d'aigua. Escorre'ls.
Confita'ls en l'oli d'all durant 15 minuts. Reserva'ls.
Pela els escamarlans. Sofregeix els caps, les potes i les closques en l'oli 15min.
Escorre-les i premsa-les per tal d'extreure tota l'essència. Passa la salsa per un colador de malla.
Fes una vinagreta batent l'oli confitat amb sal i pebre negre acavat de molinar.
Salta ràpidament els escamarlans a la planxa amb unes gotes d'oli.
Munta l'amanida amb les favetes i els rovellons. Decora-la amb els escamarlans i rega-la amb la salsa.

Consideracions:

Mira de mantenir els ingredients calents.
Uns bons rovellons trossejats, encara que siguin grossos, o un variat de bolets, també faran la feina.
Si hi ha un altre marisc que et convingui, no ho dubtis!

Repiula aquesta recepta
Vés a: