Arròs de Galta de Ral d'Avinyó



Ingredients: (per a 4 persones)



2 galtes petites de porc Ral d'Avinyó
300g d'arròs rodó
mitja ceba dolça
mig pebrot vermell
3 grans d'all
1 cullerada sopera de salsa de tomàquet casolana o de bona qualitat
1l de brou de cocció de les galtes
1dl d'oli d'oliva verge extra
uns brins de safrà, pebre i sal

Procediment:

Salpebra les galtes. Enrosseix-les amb un fil d'oli a l'olla ràpida.
Mulla-les amb l'aigua, tapa-les i cou-les 1h.
Separa la carn de l'os, trosseja-la i reserva-la. Reserva també el brou.
Fes la ceba en juliana, lamina els alls i trosseja el pebrot.
Sofregeix suaument, fins a confitar-la, la ceba i l'all.
Incorpora el pebrot al sofregit i deixa'l confitar fins que sigui tou.
Afegeix el tomàquet, el safrà i un toc de sal al sofregit. Fes-li un tomb.
Incorpora l'arròs i sofregeix-lo 2min.
Distribueix la galta per sobre i mulla amb 3/4l del brou de cocció, ben calent.
Deixa coure l'arròs a foc fort 10min.
Abaixa el foc i, sense remenar-lo, deixa'l coure 8min més, o fins que sigui fet.
Afegeix més brou si cal i rectifica el punt de sal.
Deixa'l reposar 2min i serveix-lo.

Consideracions:

Segons temporada, aquest arròs admet all tendre, bolets, carxofa, coliflor, etc.

Repiula aquesta recepta
Vés a: