PER A L'ARRÒS:
300g d'arròs
una sípia bruta de 500g amb la pell i la melsa
12 llagostins o gambons pelats
1l de fumet de peix
2 sobres de tinta de calamar
1 ceba dolça
mig pebrot vermell
2 grans d'all
1 cullerada de bona salsa de tomàqet fregit
1 got (petit( d'oli doliva verge extra
sal
PER A LA MAIONESA DE SAFRÀ:
1 ou molt fresc
1 got (gros) d'oli de gira-sol
uns brins de safrà
»Prepara la maionesa i conserva-la a la nevera fins el moment d'emprar-la.
Dissol la tinta en un got amb una mica de fumet.
Talla la sípia a dauets, excepte la melsa.
Fes el pebrot i la ceba en juliana. Lamina els alls.
Escalfa l'oli d'oliva a la paella on faràs l'arròs.
Sofregeix la sípia i la melsa en l'oli. Tapa-la a mitges per a evitar esquitxades.
Afegeix el pebrot, l'all i la ceba a la cassola. Remena fins que sigui ros i ben sofregit, a foc suau.
Afegeix una discreta cullerada de tomàquet fregit. Remena'l.
Escalfa el brou.
Incorpora l'arròs. Sofregeix-lo 2min.
Afegeix el brou tintat i la meitat del fumet calent.
Apuja el foc i deixa coure l'arròs a foc fort 7min.
Abaixa el foc, aboca el brou que calgui i deixa fer l'arròs 8 a 10min més.
Entretant, salta els llagostins en una paella amb unes gotes d'oli.
Incorpora'ls a la paella just al moment de servir.
Serveix la maionesa de safrà apart.
Hi ha un tipus de pebrot, llarg com el verd, però que éss vermell, italià, que resulta molt dolç.
Si prepares la maionesa amb all negre resulta més suau i de sabor més delicat.