Un plat d'arròs negre amb la maionesa al costat.


Arròs Negre de Sípia Bruta amb Maionesa de Safrà



Ingredients: (per a 4 persones)



PER A L'ARRÒS:
300g d'arròs
una sípia bruta de 500g amb la pell i la melsa
12 llagostins o gambons pelats
1l de fumet de peix
2 sobres de tinta de calamar
1 ceba dolça
mig pebrot vermell
2 grans d'all
1 cullerada de bona salsa de tomàqet fregit
1 got (petit( d'oli doliva verge extra
sal

PER A LA MAIONESA DE SAFRÀ:
1 ou molt fresc
1 got (gros) d'oli de gira-sol
uns brins de safrà

Procediment:

»Prepara la maionesa i conserva-la a la nevera fins el moment d'emprar-la.
Dissol la tinta en un got amb una mica de fumet.
Talla la sípia a dauets, excepte la melsa.
Fes el pebrot i la ceba en juliana. Lamina els alls.
Escalfa l'oli d'oliva a la paella on faràs l'arròs.
Sofregeix la sípia i la melsa en l'oli. Tapa-la a mitges per a evitar esquitxades.
Afegeix el pebrot, l'all i la ceba a la cassola. Remena fins que sigui ros i ben sofregit, a foc suau.
Afegeix una discreta cullerada de tomàquet fregit. Remena'l.
Escalfa el brou.
Incorpora l'arròs. Sofregeix-lo 2min.
Afegeix el brou tintat i la meitat del fumet calent.
Apuja el foc i deixa coure l'arròs a foc fort 7min.
Abaixa el foc, aboca el brou que calgui i deixa fer l'arròs 8 a 10min més.
Entretant, salta els llagostins en una paella amb unes gotes d'oli.
Incorpora'ls a la paella just al moment de servir.
Serveix la maionesa de safrà apart.

Consideracions:

Hi ha un tipus de pebrot, llarg com el verd, però que éss vermell, italià, que resulta molt dolç.
Si prepares la maionesa amb all negre resulta més suau i de sabor més delicat.

Repiula aquesta recepta
Vés a: