Un plat amb el llom a la sal a llesques, llest per a servir.


Llom a la Sal amb Chutney de Fruita Vermella



Ingredients: (per a 5 persones)



PER AL LLOM:
1k de llom de porc Ral d'Avinyó en una peça
3k de sal gruixuda (especial per a cuinar)
herbes seques al gust (romaní, orenga, pebre en gra ... )
1 got gros d'aigua
una gasa de farmàcia de 40 x 60cm

PER AL CHUTNEY:
100g de fruita vermella al gust: gerds, mòres, aranyons, nabius, etc, sencera o reduïda a polpa.
50g de sucre de coco
0,5dl de salsa de soja (mig got petit)
0,5dl de vinagre d'arròs (mig got petit)
1dl d'aigua (un got petit)
espècies en gra al gust (ginebró, pebre, un clau d'olor ... )

Procediment:

PREPARACIÓ DEL LLOM:
Mescla les herbes del llom amb la sal.
Escalfa el forn a 200°
Desplega totalment la gasa i embolcalla perfectament la peça de llom.
Fes una capa d'1cm de sal al fons d'una safata fonda. Diposita el llom al centre.
Cobreix-lo totalment de sal.
Esquitxa la superfície de sal amb una mica d'aigua.
Enforna'l durant 30/40 min.
Desenforna'l quan la crosta sigui sòlida com un roc i deixa'l refredar 20 min.
Trenca la crosta de sal amb el canto d'una cullera i destapa el llom.
Posa'l en un plat ample i desembolica'l de la gasa. Deixa'l refredar totalment.
Elimina la sal residual amb un paper de cuina i deixa'l reposar cobert en lloc fresc.

PREPARACIÓ DEL CHUTNEY:
Posa la fruita vermella amb el sucre en una paella antiadherent. Estofa-la a foc suau fins que fongui el sucre.
Afegeix la resta d'ingredients. Mescla suaument i deixa-ho coure 5min.

MUNTATGE DEL PLAT:
Al moment de servir, talla molt prim el llom i disposa'l en plats amples, amb els talls lleugerament solapats.
Serveix el chutney tebi apart.

Consideracions:

Una màquina domèstica per a tallar embotits resulta perfecta per fer els talls al nostre gust.
Per a elaborar el chutney, podem emprar melmelada al gust, afegint-hi la resta d'ingredients, exceptuant el sucre, que ja està integrat a la melmelada.
El vinagre pot ser qualsevol altre, de bona qualitat, si no en tenim d'arròs.
Una salsa de bolets o una compota de poma ens aniran igual de bé amb aquest plat.

Repiula aquesta recepta
Vés a: