Brandada de Bacallà



Ingredients:



500g de bacallà sec, del més prim i sense espines
oli abundant de gira-sol o de blat de moro
3 grans d'all
un bitxo

Procediment:

»Remulla el bacallà
Escorre'l bé. Posa'l en una cassola de 22cm, amb la pell cap amunt, ben cobert d'oli.
Afegeix-li el bitxo aixafat i els alls pelats i partits per la meitat.
Confita'l a 80° 30 minuts, sacsejant la cassola de tant en tant.
Deixa'l refredar totalment dins l'oli.
Posa el bacallà (amb la pell), els alls, el bitxo i la meitat de l'oli al got de la batedora.
Redueix-ho a crema fina a màxima potència, fins que munti.
Afegeix amb prudència l'oli restant que admeti la brandada.

Consideracions:

El tall més prim i lleig és el que millor ens anirà per a muntar la brandada, per la gran quantitat de gelatina que té.
Per la seva versatilitat, la pots servir freda com un timbal, calenta i gratinada, com a farciment de pebrots del piquillo,d'ous freds, etc.

Repiula aquesta recepta
Vés a: