Un plat amb dos ous ferrats com dos sols!


Ous Ferrats



Ingredients: (per a 2 persones)



4 ous molt frescos
oli d'oliva verge extra abundant
sal

Procediment:

Treu els ous de la nevera per tal que, al moment de cuinar-los, no siguin tant freds
Posa una paella de 20cm a foc viu, amb oli d'oliva abundant, 2 cm.
Trenca l'ou en una tassa per a assegurar-te que està en bones condicions.
Quan l'oli sigui ben calent, aboca l'ou amb suavitat a la paella.
Ajuda't d'una pescadora per a banyar l'ou, recollir una mica la clara i donar-li forma arrodonida.
Enretira'l quan les bores siguin ben rosses, escampa uns granets de sal per sobre de la clara i a taula!

Consideracions:

POTSER T'INTERESSA SABER QUE:
L'ou és fresc si, al submergir-lo en un pot amb aigua, no sura.
L'oli està en bon punt de calor si, tirant-li un granet de sal, espetega.
La sal taca el rovell, per això es posa per sobre de la clara.
Recorda que els ous són l'últim que has de fer, ja que han de ser calents i servir-se immediatament.

COM T'AGRADEN?:
Poc fets. Fregeix-los amb l'oli ben calent i sense banyar-los per sobre. Treu-los de seguida.
Amb la clara quallada i el rovell líquid. Fregeix-los 2 minuts amb l'oli a temperatura moderada, banyant-los per sobre.
De luxe. Amb escates de tòfona negra fresca per sobre, tot just sortint de la paella.

AMB QUÈ?
patates fregides, embotits, pernil, verdures, etc.

Repiula aquesta recepta
Vés a: