Rodanxes de rap amb salsa d'ametlles.


Rap amb Salsa d'Ametlla



Ingredients: (per a 4 persones)



8 rodanxes grosses de rap fresc
250g de cloïsses
100g de farina d'ametlla
0,5dl de vi ranci (mig got petit)
2 alls
pebre negre mòlt, nou moscada i sal
1dl d'oli d'oliva (un got petit)
2dl de brou de peix (un got gros)

Procediment:

Submergeix les cloïsses en aigua freda i sal durant 1h.
Pela els alls i elimina el germen. Matxuca'ls al morter amb un pessic de sal.
Afegeix a la picada l'ametlla, el pebre i un toc de nou moscada.
Salpebra el peix i fregeix-lo suaument en l'oli.
Rega'l amb el vi i deixa'l evaporar.
Incorpora la picada i l'aigua. Remena'l suaument i deixa'l coure 15min.
Incorpora les cloïsses i cou-lo 10 minuts més.

Consideracions:

Si compres un rap sencer, aprofita'n el cap per a fer el brou, coent-lo 20min i colant-lo. A la peixateria pots demanar que te'l preparin.
La salsa també la pots fer amb ametlla torrada, avellana, festuc, ...

Repiula aquesta recepta
Vés a: