Una porció de tiramisú servida al plat.


Tiramisú



Ingredients:



500g de formatge mascarpone
2dl de cafè intens (un got gros)
4 ous molt frescos
30 melindros tous
140g de sucre de coco
0,5dl d'amaretto (mig got petit)
cacau pur en pols

Procediment:

Fes el cafè. Deixa'l refredar i mescla'l amb l'amaretto.
Separa clares i rovells.
Bat els rovells amb el sucre fins a obtenir una crema escumosa.
Afegeix el mascarpone a la crema i treballa-la bé per tal que no quedin grumolls.
Munta les clares a punt de neu molt ferm. Afegeix-les a la crema amb moviments molt suaus.
Suca lleugerament els melindros al café i disposa'ls en una safata rectangular.
Cobreix-los amb la meitat de la crema.
Fes una altra capa de melindros sucats i cobreix-los amb la crema restant.
Cobreix el tiramisú amb film transparent. Posa'l a la nevera durant un mínim de 6 hores.
Empolsima'l amb el cacau just abans de servir-lo.

Consideracions:

El gust de L'amaretto recorda les ametlles amargants. És recomanable tastar la mescla de cafè i licor abans de sucar els melindros.
Si ho prefereixes, Pots substituir-lo per rom, conyac o whisky, per exemple.
El tiramisú és ràpid i fàcil d'elaborar i resulta deliciós si reposa 24 hores.

Per a determinar la frescor dels ous, fes una prova tan senzilla com eficaç. Només és mig minut i pot estalviar-te molts disgustos.
- Submergeix els ous en un recipient amb prou aigua freda.
- Si s'enfonsen totalment i queden tombats, són molt frescos.
- Si s'enfonsen totalment però queden drets, són frescos però no convé trigar a consumir-los.
- Si suren, descarta'ls i prepara't una altra cosa.

Has de muntar clares a punt de neu???
Les clares d'ou es conserven perfectament uns quants dies a la nevera en un pot molt ben tancat i són més fàcils de muntar passats 2 o 3 dies.
Per a fer-ho:
- Posa-les en un bol amb un pessic de sal.
- Bat-les amb la batedora elèctrica sense parar, a màxima potència durant 5 minuts o fins que tinguin una textura molt consistent.

Repiula aquesta recepta
Vés a: