Màquina antiga amb manovella per a fer maionesa.


Maionesa Bàsica Casolana



Ingredients: (per a 4 persones)



1 ou molt fresc
2dl d'oli de gira-sol (un got gros)
unes gotes de suc de llimona o vinagre
sal

Procediment:

Treu l'ou de la nevera 1 hora abans de fer la maionesa perquè s'atemperi.
Posa'l al got de la batedora amb un pessic de sal, l'oli i la llimona o el vinagre, per aquest ordre
Introdueix la batedora al got fins a afermar-la al fons.
Engega-la a la màxima potència i resta de 20 a 30 segons en aquesta posició.
Apuja-la a poc a poc per tal que la salsa quedi muntada i tingui temps de lligar-se.
Bat la salsa enèrgicament durant 15 a 20 segons més.
Conserva la maionesa a la nevera, tapada, fins el moment d'emprar-la.

Consideracions:

L'oli de gira-sol aporta un sabor més amable a la maionesa. l'oli d'oliva li transmetria un gust massa agressiu.
Pots perfumar aquesta maionesa amb:
all, all negre, codony fresc bullit, codonyat, mel, poma cuita, etc.
Només cal que incloguis l'ingredient triat junt amb la resta d'elements i facis la maionesa com dicta la recepta.

Repiula aquesta recepta
Vés a: