Ajoblanco



Ingredients: (per a 6 a 8 persones)



100g de molla de bon pa de pagès o similar
100g de farina d'ametlla crua
2 grans d'all
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
0,5dl de bon vinagre de Xerès (mig got petit)
sal
1,5l d'aigua mineral molt freda
300g de raïm moscatell
crostonets de pa fregit

Procediment:

Pela els alls, obre'ls per la meitat i elimina el germen.
Posa'ls a la batedora amb el pa, l'ametlla, l'oli, el vinagre, sal i una tercera part de l'aigua.
Redueix-ho a crema fina, a potència suau.
Assaona'l i afegeix aigua molt freda, de mica en mica, fins a obtenir la textura que vulguis.
Deixa'l reposar a la nevera 2h.
Serveix-lo amb el raïm i els crostonets per separat.

Consideracions:

Augmenta la quantitat d'ametlla i pa si el vols més dens.

Repiula aquesta recepta
Vés a: