1k de carbassa potimarró (pelada i a dauets)
150g de bolets variats (nets i trossejats)
50g de greixons torrats (picats menuts)
un tall gruixut de bacó fumat de 50g (a dauets)
2 blancs de porro (nets i picats molt menuts)
brou de verdures
1 got petit d'oli d'oliva verge extra
sal
Fes suar el bacó en una cassola amb l'oli 5min. Reserva'l.
Sofregeix els bolets al mateix oli fins que es beguin l'aigua. Escorre'ls i reserva'ls
Enrosseix suaument el porro al mateix oli fins que sigui ben tou.
Incorpora la carbassa i fes-li unes voltes. Assaona.
Afegeix brou fins a cobrir-la tot just. Cou-la mig tapada fins que sigui ben cuita.
Redueix-la a crema afegint brou si cal. Rectifica-la de sal.
Emplata els bolets i el bacó i rega amb la sopeta.
Just abans de servir,empluja la sopa amb els greixons.
La carbassa potimarró té una pell molt fina. Tot i que es pot posar a la sopa, personalment trobo que amarganteja un punt.
De greixons en trobaràs de més tendres i de més torrats. Els he triat torrats per contrastar amb el bolet i el bacó.
La sopa la pots fer amb aigua, però millor brou de verdures, au o carn.