Crema de ceba en plat fondo amb la rosta a un costat.


Crema de Ceba



Ingredients: (per a 6 persones)



4 cebes grosses dolces
6 llenques de cansalada virada fresca
2 llesques de pa de pagès
0,5dl de vi ranci
1,5l de brou (carn o verdura)
75g mantega
50g parmesà ratllat
sal i pebre blanc mòlt



Procediment:



Pela les cebes. Fes-les a rodanxes molt primes.
Torra el pa. Fes-lo a dauets.
Sofregeix la ceba amb la mantega i un pessic de sal a foc molt baix en una cassola tapada durant 30min
Rega-la amb el vi, deixa evaporar l'alcohol i cou-la tapada durant 10 minuts més.
Incorpora-li el pa i el brou. Fes-li un tomb i cou-la tapada 20 min més.
Redueix-la a crema amb la batedora. Rectifica de sal i pebre.
Passa la cansalada per la paella fins que sigui ben rossa i cruixent.
Emplata la crema i empolsima-la amb el parmesà.
Serveix-la amb la rosta de cansalada a un costat.



Consideracions:



Suggeriments per a possibles variacions de la crema:
Perfumada amb all. Unta el pa amb mig all cru pelat abans d'incorporar-lo a la sopa.
Guarnida amb uns dauets de brie arrebossats i fregits.
Guarnida amb uns dauets de pa torrat.
Gratinada en sopera o en cassoletes individuals. Una mica més espessa, empolvorada amb formatge ratllat i ben torradeta per sobre.
Enriquida. Un cop feta la sopa, afegeix-li 2 rovells d'ou i 1 gotet de llet. Cou-la durant 5 minuts evitant que arrenqui el bull.



Repiula aquesta recepta


Vés a: