Crema de Cranc Blau



Ingredients: (per a 4 a 6 persones)



1,5kg de crancs blaus carnosos
1 ceba dolça
1 tomàquet madur
2 grans d'all
1,5l de fumet de peix (comprat o fet a casa)
1 cullerada de farina
0,5dl de vi ranci (mig got petit)
1dl de crema de llet (un got petit, especial per a cuinar)
1dl d'oli d'oliva verge extra (un got petit)
sal, pebre vermell dolç i pebre negre mòlt
crostonets de pa fregits (opcional)

Procediment:

Pela i pica fins els alls, la ceba i el tomàquet.
Sofregeix l'all i la ceba 10min en una cassola amb l'oli, a foc manso, fins que caramelitzi i hagi perdut l'aigua.
Incorpora el tomàquet i confita'l fins a obtenir un sofregit fosc i dens.
Afegeix el pebre vermell i fes un tomb a tot plegat.
Aboca el vi ranci i deixa evaporar l'alcohol.
Renta els crancs i incorpora'ls a la cassola. Tapa-la i deixa'ls fer 20min.
Treu-los de la cassola. Extreu-ne tota la carn i reincorpora-la al sofregit
Afegeix la farina i remena durant 2min.
Aboca el fumet i, quan arrenqui el bull, deixa'l fer 5min.
Para el foc. Redueix-ho tot a crema i passa-ho pel xino.
Torna la crema a la cassola i afegeix-li la crema de llet. Mescla-la perfectament.
Serveix-la calenta, guarnida amb uns dauets de pa torrat.

Consideracions:

Elaborant la mateixa crema amb qualsevol marisc, obtindràs el mateix resultat deliciós.
Com a guarniment, pots substituir els crostonets de pa per ou dur picat fi.
Fes servir una cullerada de bon tomàquet fregit si no en tens de fresc.
Hi ha carn de cranc en conserva, però això deixaria via lliure a l'invasor. Millor ens el crospim ... no?

Repiula aquesta recepta
Vés a: