Crema de Gallina



Ingredients: (per a 6 persones)



un pit de gallina en 3 o 4 trossos
un os de jonoll de vedella
una ceba dolça petita (pelada i en dues meitats)
una branca d'api (neta en dos trossos)
una pastanaga mitjana (raspada i en dos trossos)
2l d'aigua
25g de farina
25g de mantega
sal i pebre
un got petit de vi ranci
un got petit d'oli d'oliva verge extra



Procediment:



Salpebra la gallina. Daura-la en l'oli a l'olla ràpida amb la vedella i les verdures.
Mulla-la amb l'aigua, tapa-la i fes-la coure 1h a mitja potència.
Destapa-la, deixa-la refredar i cola el brou.
Descarta les verdures. Desossa i esmicola la gallina.
Fon la mantega a foc suau en un cassó. Afegeix-li la farina. Enrosseix-la.
Afegeix el brou de mica en mica remenant amb unes baretes de muntar.
incorpora la gallina i redueix-la a crema.
Salpebra-la al teu gust i serveix-la ben calenta.



Consideracions:



Pots reservar uns dauets de gallina per servir-los amb la sopa, o uns crostonets de pa cruixents.
Lacrema de gallina és un exemple que pots transformar en crema de gall dindi, pollastre o vedella.



Repiula aquesta recepta


Vés a: