250g de bacallà remullat al punt de sal i esqueixat
500gr de fesolets de Santa Pau cuits
200g d'arròs blanc cuit, rentat i escorregut
2 ous durs
20 olives d'aragó
1 tomàquet ferm, vermell i dolç
mig pebrot vermell i mig de verd
mitja ceba tendra petita
»Maionesa perfumada amb vinagre
Fes els pebrots a quadradets, la ceba en juliana i el tomàquet a daus.
Mescla aquestes hortalisses amb les mongetes, l'arròs, les olives i el bacallà esqueixat.
Lliga l'empedrat amb la maionesa i serveix-lo fresquet.
L'empedrat admet moltes variacions d'ingredients que es poden afegir, suprimir o variar, segons els gustos de cadascú: tonyina, anxoves, enciam, etc.
Afegeix un pessic de cúrcuma mentre cous l'arròs per a acolorir-lo.
Si ets més de llambordes, mongetes del Ganxet!!!
I si t'agraden els cantos rodons, cigronets de l'Alta Anoia!!!