El Remull del Bacallà - del Morro a la Tripa



REMULLAR MORRO, LLOM O CUA:
Elimina l'excés de sal rentant-lo amb aigua abundant de l'aixeta.
Omple un recipient amb aigua freda. Posa'l a remullar a la nevera amb la pell cap amunt.
Canvia l'aigua cada 12h. Segons el gruix del bacallà, trigarà de 2 a 3 dies.

REMULLAR TRIPA:
Elimina l'excés de sal rentant-la amb aigua fresca de l'aixeta.
Omple un recipient amb aigua freda. Posa-la a remullar a la nevera.
Canvia l'aigua cada 12 hores. Ha d'estar en remull de 32 a 48 hores.
Fes bullir aigua abundant en una olla. Submergeix la tripa, para el foc, tapa-la i deixa-la escaldar 3 minuts.
Escorre-la, refresca-la amb aigua de l'aixeta i posa-la en un recipient amb aigua freda.
Conserva-la a la nevera fins el moment d'emprar-la.

Consideracions:

Pel fet d'estar escaldada, la tripa es conserva bé alguns dies a la nevera.
És normal que augmenti de tamany i que tingui una altra textura per causa del remull.
A l'hora de cuinar-la, escorre-la de l'aigua, talla-la de la forma que ho requereixi la recepta i empra-la.
Independentment del tipus o la peça, és millor remullar sempre el bacallà a la nevera, encara que trigui una mica més.

Repiula aquesta recepta
Vés a: