Una albergínia blanca de l'hortet de casa.


Truita d'Albegínia



Ingredients: (per a 4 persones)



mig kg d'albergínia tendra
1 ceba dolça (morada, tendra o Figueres)
4 ous molt frescos
1dl d'oli d'oliva verge extra
sal

Procediment:

Fes l'albergínia a rodanxes primes.
Pela la ceba i fes-la en juliana. Sofregeix-la en l'oli a foc suau 10 minuts.
Afegeix l'albergínia i sofregeix-les conjuntament, mig tapades, fins que siguin meloses.
Escorre el sofregit, conservant l'oli per a fer la truita.
Deixata els ous. Bat-los amb un pessic de sal.
Afegeix el sofregit als ous batuts i mescla'l bé.
Cobreix el fons d'una paella antiadherent de 22cm amb una mica de l'oli del sofregit i posa-la al foc.
Quan sigui calenta, aboca la mescla d'ou i hortalisses, repartint-la uniformement.
Qualla la truita a foc suau.
Tomba-la i qualla-la per l'altra banda.
Fes-la lliscar cap el plat i a taula!!!

Consideracions:

L'albergínia blanca és un animal en perill d'extinció. Afortunadament, però, hi ha pagesos que ho saben i, tot i que no rendeix gaire, en fan.
Si la trobes al teu camí, no t'ho pensis. Si no, la llistada o la morada, ben tendres, també són una delícia.
El punt de cocció de la truita és molt personal. Hi ha qui la vol més o menys sucosa o qui la vol més o menys torradeta.
Ideal per a viatjar dins una carmanyola i, si resulta que amés és la teva, millor que millor!!!

Repiula aquesta recepta
Vés a: