Coca casolana sencera de Sant Joan guarnida amb fruites confitades i pinyons.


Coca de Sant Joan



Ingredients: (per a 1 coca)



PER AL BRIOIX:
80g de llet sencera
1 ou sencer molt fresc
unes gotes d'aiguanaf (azahar)
40g de mantega en punt de pomada
40g de sucre de coco
1g de sal
250g de farina de força
20g de llevat fresc
la pell ratllada d'una llima
1 rovell d'ou molt fresc per a pintar

PER ALS TOPPINGS:
taronja confitada
25g de pinyons del país
sucre de coco

Procediment:

Remulla els pinyons i la taronja durant 30min en aigua tèbia.
Posa els ingredients del brioix a la panificadora (programa pastar i Llevar)
Moldeja la coca donant-li forma ovalada. Deixa-la llevar 10min en lloc tebi.
Dissol el rovell amb unes gotes d'aigua i pinta la superfície de la coca.
Escorre perfectament la taronja i els pinyons.
Distribueix la taronja pel voltant de la coca i, els pinyons, al centre.
Deixa-la llevar 10min més en lloc tebi.
Escalfa el forn a 160.
Enforna la coca durant 20min.
Empolsima-la amb una mica de sucre i deixa-la refredar totalment sobre una reixeta.

Consideracions:

Si no tens panificadora, dissol el llevat en la llet tèbia abans de mesclar-la i pastar-la a mà amb la resta d'ingredients.
Per a obtenir dues coques, duplica els ingredients del brioix!
Si t'agrada la coca de crema però no vols complicar-te la vida:
- Compra un pot de mató Cadí de 250g.
- Afegeix-li una mica de sucre, un toc de canyella mòlta i una mica de pell de llima ratllada.
- Un cop cuita i freda la coca, cobreix el centre amb una bona capa d'aquesta crema.
- Els voltants els pots decorar igualment amb fruita confitada o únicament amb pinyons.

Repiula aquesta recepta
Vés a: