Crema de Carbassó



Ingredients: (per a 4 persones)



1kg de carbassons petits i tendres
1 ceba dolça
1dl (got petit) d'oli d'oliva verge extra
aigua o brou
sal i pebre
formatge curat (opcional)

Procediment:

Pela la ceba i fes-la en juliana. Fes els carbassons a rodanxes.
Assaona les hortalisses i sofregeix-les en un cassó amb l'oli a foc moderat i un pessic de sal.
Mulla el sofregit amb mig litre d'aigua. Tapa'l i cou-lo suaument 45 minuts.
Redueix-ho a crema, afegint l'aigua que calgui fins a obtenir la textura que vulguis.
Rectifica de sal i afegeix pebre si t'agrada.
Incorpora el formatge ben ratllat i bat la mescla per a incorporar-lo.

Consideracions:

Freda o calenta, tema de gustos i temporalitat.
Si tens brou de verdures o de coure llegums, aprofita'l per a fer la crema.
Pots variar la crema en funció dels teus gustos afegint patata, porro, etc.
Si la vols guarnida la pots acompanyar de crostonets de pa fregit o inclús d'encenalls de pernil, salmó o truita fumada.
I si tries formatge, també pot ser un blau.

Repiula aquesta recepta
Vés a: