Un plat d'escamarlans frescos.


Crema de Fesolets de Santa Pau amb Escamarlans



Ingredients:



500g de fesolets de Santa Pau cuits
1,5l d'aigua mineral
12 escamarlans frescos i grossos
1dl d'oli d'oliva verge extra
10g de tòfona negra (si n'és temporada)
sal i pebre



Procediment:



Pela els escamarlans. Confita els caps, les closques i les potes en l'oli 15min a foc suau.
Mulla'ls amb l'aigua i fes-los bullir suaument 20min. Cola el brou.
Redueix els fesolets a crema afegint el brou que calgui. Passa-la pel xino i reserva-la calenta.
Al moment de servir, salta ràpidament els escamarlans en una paella antiadherent amb un fil d'oli;emplata la crema i posa'ls per sobre.
Si n'és temporada, ratlla tòfona negra per sobre a taula.



Consideracions:



Si no tens fesolets de Santa Pau, fes-la amb mongetes del ganxet o altres mongetes, però de bona casa.
També et quedarà boníssima amb llagostins.
Pots reconvertir el plat en aperitiu servint-lo en xarrup, amb un escamarlà per cap, amanit de la mateixa manera.



Repiula aquesta recepta


Vés a: