Gambes a la planxa.


Crema Freda de Gambes



Ingredients: (per a 6 persones)



500g de gambes crues fresques
2 cullerades soperes de bona salsa de tomàquet casolana, o de bona qualitat
50g de farina
50g de mantega
2l d'aigua
2dl de crema de llet (un got gros) per a cuinar
0,5dl de vi ranci (mig got petit)
sal i pebre negre mòlt

Procediment:

Pela les gambes.
Sofregeix els caps i les closques en la mantega a foc molt suau durant 10min.
Aboca el vi ranci i deixa evaporar l'alcohol.
Incorpora la salsa de tomàquet. Fes-li un tomb.
Mulla-ho amb l'aigua i fes-ho bullir 15min.
Tritura-ho finament. Passa-ho pel xino i torna la crema a la cassola.
Incorpora i dissol la farina remenant bé. Cou-la 15min.
Fora del foc i ja freda, salpebra-la i afegeix-li la crema de llet. Remena-la amb una pala de fusta.
Al moment de servir, salta ràpidament les gambes amb un fil d'oli d'oliva verge extra.

Consideracions:

Si la prefereixes calenta ... espera que faci fred!!!

Repiula aquesta recepta
Vés a: