Cireres madures, brillants i fermes!


Gaspatxo de Cireres



Ingredients: (per a 4 persones)



PER AL GASPATXO:
500g de cireres
500g de tomàquets de branca madurs
la molla d'una llesca de pa de pagès
1 gra d'all
1dl (un got petit) d'oli d'oliva verge extra
0,3dl (la tercera part del got petit) de bon vinagre de Xerès
brou de coure llegums o aigua

PER AL GUARNIMENT:
1 alvocat madur
una mica de ceba tendra
crostonets de pa fregit
un potet d'olivada
tàperes
cibulet

Procediment:

Pela i trosseja els tomàquets. Espinyola les cireres.
Posa'ls a la batedora amb l'all, la molla de pa, l'oli i el vinagre. Redueix-ho a crema.
Deixa'l reposar 30min i rectifica la textura amb el brou.
Pica molt menuda la ceba tendra. Pela i fes a daus l'alvocat.
Posa a la base del plat la ceba tendra, l'alvocat, els crostonets de pa fregit, unes tàperes i uns punts d'olivada.
Rega el guarniment amb el gaspatxo, esquitxa'l amb una mica de cibulet picat molt menut i a taula!

Consideracions:

El brou de coure els cigrons és el millor amic de sopes i gaspatxos. M'ho va mostrar i demostrar en Jordi Corominas!

Repiula aquesta recepta
Vés a: