Tomàquets del Maresme, vermells, ferms i carnosos.


Salmorejo



Ingredients: (per a 4 persones)



150g de pa sec
500g de tomàquets madurs del Maresme
1 gra d'all
2 ous durs
100g de pernil serrà
mig dl d'oli d'oliva verge extra (mig got petit)
mig dl de bon vinagre de xerès (mig got petit)
sal i aigua

Procediment:

Escalda els tomàquets en aigua bullent durant 3 minuts. Deixa'ls refredar i pela'ls.
Remulla el pa amb una mica d'aigua. Escorre'l.
Posa'l al got de la batedora junt amb els tomàquets, l'all, l'oli, sal i el vinagre. Redueix-ho a crema fina.
Afegeix aigua freda, de mica en mica, per aconseguir el punt de cremositat que t'agradi. Rectifica de sal, oli o vinagre.
Serveix el salmorejo en bols individuals, amb ou dur i pernil serrà picats per sobre.

Consideracions:

Aquest plat de rigorós estiu també pots guarnir-lo amb tonyina picadeta.
Uns bons tomàquets de branca també faran molt bona feina.

Repiula aquesta recepta
Vés a:
  • »Receptari
  • »Inici